Jump to content
Masatenisi.org Forum

Nittaku Fastarc S-1 V.s. Xiom Sigma Europe


Recommended Posts

  • 3 years later...

2 kere s1 alıp kullanmıstım o tarihlerde (daha ilk komboma dahi sahip olmadıgım tarih o :) . cok spinli degil tempolu bir lastik, spin az oldugu icin gelen servislerden, spinlerden daha az etkileniyorsunuz ama sizin de etkiniz azalıyor sut dısında pek kullanamıyorsunuz. musa nın bir kademe iyisi diyebilirim giris seviyesinin ustu ama sizin gibi pro bir oyuncu icin dusuk kalacaktır sahsi kanaatim fastarc g1 veya roxxon 500 bu grubun icindeki daha iyi lastikler. sigma europe da aldım ama sonradan anladım ki xiom lastikler dayanıklılık olarak cok iyi olsalar da benle pek anlasamıyorlar (halbuku severim korelileri :P, gerci su an yanus df kullanıyorum ama bu digerlerinden biraz daha farklı dabi )

 

lastik sevdası bitmiyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben de hep orta sertlikte lastiklerle oynuyorum da, bir süredir aklıma yumuşak lastik düştü.

Mantık da şu: benim zaten kol ve bilek gücüm fazla, yani sert bir vuruş için lastikten medet ummama gerek yok.

Diğer taraftan sert servis olsun, kısa toplar olsun ya fazla kaldırıyorum ya da uzun atıyorum. Bunlar da cezası ile geri dönüyor.

Bir de tam yumuşakları deneyim de, o da olmazsa suçu kendimde ararım belki:)

Şu sakatlık döneminde masa başına geçemeyince klavye başında da yapılacak en zevkli iş, lastik araştırıp, sipariş etmek :)

Tibhar Evolution fx-p yolda. Bunlar da özel fiyat olunca aklıma düştü. Tabletennisdb yorumları iyi ama şimdi sizin yorum farklı bi açı getirdi.

Not: pro olduğum için nittaku ile belki bi anlaşma yapıp, lastikleri bedavaya mı getirsem acaba?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

efenim sizin (benim ya da digerlerinin) topa yanlıs girmesi sonucu topun kalkması gayet normaldir sorun lastikte falan degil %90 sizin topa yanlıs girmenizdedir. kalan %10 lastiginizin zıplak yapıskanlı vb ozelliklerinden kaynaklıdır. fx-p de mx-s de kaliteli ve iyi lastikler. ben iyi niyetle dusunerek max degil 2,0 aldıgınızı umit ediyorum. ama sorun su ki bizim gibi balık etlilere bırakılan kısa toplarda biz kugu gibi suzulmekten cok UUOoOOoAAaaAh ses efektini ekleyip can havli ile topa dokunuyoruz. force pro gibi off bir tahta uzerinde off lastikler yapacagınız o dokunusun yumusak olma ihtimali pek yok. o nedenle ben bir donem cin lastiklerini denedim masa basında cok daha kontrollu lastikler ama onlarla birsey yapabilmek icin avrupa lastiginin 2 katı calısmanız gerekiyor bu nedenle cin lastigini de eleyince geriye iki secenek kalıyor

ya ekipman degistireceksiniz

ya da masa tenisi oynamayı ogreneceksiniz

 

ben tercihimi genelde ilk secenekten yana kullanıyorum :P kontrol icin evet yumusak lastikler daha rahat olsalar da off tahtalar ve off lastikler ile oyun gelistirmek gercekten zor. bir noktadan sonra duruyor oyununuz. vurabilirseniz vurdugunuz geri gelmiyor ama mac icinde ayaklar hareket etmedigi icin yuzde dusuyor zaten rahat vuracagınız topu da size kimse atmıyor :)

 

uzun sozun kısası s1 macerası gereksiz :) ama nittaku ile anlasma yapıp beles lastik durumu mantıklı :P

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ama sorun su ki bizim gibi balık etlilere bırakılan kısa toplarda biz kugu gibi suzulmekten cok UUOoOOoAAaaAh ses efektini ekleyip can havli ile topa dokunuyoruz. force pro gibi off bir tahta uzerinde off lastikler yapacagınız o dokunusun yumusak olma ihtimali pek yok.

Şu kısma gülmekten 5-10 dk. cevap yazamadım. Allah (cc) da sizi güldürsün!

 

Tespitlerin çoğu benim için de geçerli. Ancak şu var ki gerek tahta gerek lastik olarak off- seviyesinin altında oyunum düşüyor. ( samsonov alpha tahtam da var ama diğer ikisi ile biraz daha iyiyim.) Lastik olarak da spini yüksek lastik arıyorum. Yukarda anlattığım gibi hızı hiç önemli değil ama en az vega euro df kadar spinli olursa rahat oynuyorum.

İlk önce max kalınlıkları alıyordum ( parasını veriyorum, bari en kalını olsun mantığı :) ) Artık 1.8-2.0 aralığına indim. İşte şimdi de daha yumuşak olan tipleri deneyeceğim. Aldığım bu bilgilerden sonra, şimdilik yoldaki fx-p ile idare edeyim bari.

 

Sorun bende olamayacağına göre en olmadı lastik firmalarını davet edip bana uygun lastik üretmeleri için teşvik etmek de son çare...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ancak şu var ki gerek tahta gerek lastik olarak off- seviyesinin altında oyunum düşüyor.

 

ben de benzer dusundum bir ara off+ off off- all+ all all- def+ def her turden tahtalarla oynadım. yeteneksiz ve tembel oldugum icin oyunum gelismedi bir turlu sonradan fark ettim ki (1 ay oncesinden bahsediyorum) def tahtalarla daha rahat oynuyorum. biraz def tahta ile oynadıktan sonra gene fark ettim ki ekipman yavas oldugu icin vurdugum butun toplar geri geliyor ve macları kaybetmeye (normalde de kaybediyorum da ekstradan maclar gitmeye basladı :P ) devam ederken oyunu daha rahat takip edip daha iyi oynamaya basladım.

 

o nedenle eger siz de benim gibi eliniz ayagınız dogru degilse ezberlediginiz 3 5 vurustan fazlasını cıkaramıyor, ofansif oyununuzu cektiginiz spinlerin/sutların duvarlardaki sıva fazlalarını almak uzerine kuruyorsanız belki de yavaslamanız, mac kaybetmeniz gerekiyordur.

 

ha bu da kolay olmuyor dun bir turnuvada soylenen / anlatılan / gosterilen hatta gozume sokulan pekcok seyi yapamadım. elim uysa ayagım uymadı, o olsa bu olmadı

sonuc: gene husran :P

 

efenim belli ki kafanızın karısıklıgı azalmıs hedeflere dogru hamleler yapmıssınız hemen olaya mudehale edip ortalıgı karıstırayım istedim :P kalın saglıcakla

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Şu kısma gülmekten 5-10 dk. cevap yazamadım. Allah (cc) da sizi güldürsün!

Ancak şu var ki gerek tahta gerek lastik olarak off- seviyesinin altında oyunum düşüyor.

Süpersiniz :bonus: off ceke ceke gülmekten bi hal oldum :)) ...yaf levent abim pro oyuncular içinde bile off- ile oynayıp şampiyon olanlar var..Sen tek dieceğim all bi ALL tahta isteğin max olmayan lastikleri tak, karşıdaki off un altına düşssün :thup:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Spinli lastik ariyorsaniz s1 size çok uymatacaktir. Ben backhande kullanıyorum. Blok, servis karşılama, oyun açma ve sutlarda bence çok başarılı.birde bence kısa toplarda kontrol için çok yumuşak lastiklere yonelmeyin derim.ben omega 5 pro yu çok begenmistim masabasi oyun için yakın Çevrenizde varsa deneyebilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben de yakın zamanda fastarc s1 2.0 mm aldım. Önceki yorumlar spin konusunda yetersiz olduğu yönünde. Ama bana spinli gibi geldi. Elastik üst yüzeyinden dolayı hızlı, ama çok hızlı değil.

Kontrollü atak ve spinli oyun için pişman ettirmez bence. Yine de spin ağırlıklı alınacaksa G1 tercih edilebilir.

Şunu da ekleyim, ben bir kat booster uyguladıktan sonra kullandım. Belki bu yüzden daha spinli gelmiş olabilir.

Spin konusuda Acuda blue P2 yi çok beğendim. Fastarc S1 e göre bariz daha spinli. Tahminen off- sınıfında, kontrollü atak ve spin için biçilmiş kaftan.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sen tek dieceğim all bi ALL tahta isteğin max olmayan lastikleri tak, karşıdaki off un altına düşssün :thup:

kontrol icin evet yumusak lastikler daha rahat olsalar da off tahtalar ve off lastikler ile oyun gelistirmek gercekten zor. bir noktadan sonra duruyor oyununuz

Stiga allround classic ? Derdime derman olur mu? Ayrıca eğer benim iddiam bile doğru olsa elimde bulunanan "max" lastik kolleksiyonunu daha rahat kullanmamı sağlayacağını ümit ediyorum

 

Ben de acuda blue p2 yi öneririm. Yumuşak olsun derseniz p3 olur

Teşekkürler! Bunları da bi sonraki operasyonda dikkate alacağım :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Stiga allround classic ? Derdime derman olur mu? Ayrıca eğer benim iddiam bile doğru olsa elimde bulunanan "max" lastik kolleksiyonunu daha rahat kullanmamı sağlayacağını ümit ediyorum

 

Teşekkürler! Bunları da bi sonraki operasyonda dikkate alacağım :)

Derdine derman olmaz mı...fazla bile gelir :)) Sen foruma gelirken şu koleksiyonunu yanında da getir de abi bir kaç tanesine ben çökeyim :P

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Buna daha fazla seyirci kalamayacağım. Onları dinlemeyin Levent Bey. Allround diye tuttururlar, nihayetinde kendinizi elinizde hazır raketle oynarken bulursunuz.

Herkes en azından off- tahtayı hakeder :salak:

Yani nasıl bir rahatladım anlatamam. Dün akşamdan beri raketlerime mahsun mahsun bakıp, onları karanlık bir odanın tozlu raflarına nasıl kaldıracağımı düşünüyordum.

Şimdi bu moralle en azından yeni "all" gelince, onları en güzel kılıflarımda muhafaza ederim. Hatta black olanı "ne olur ne olmaz, aniden çakma hislerim kabarır" diyerek çantama yedekleyebilirim :)

Gerçi killer 2.0 ve max off lastiklerimden bir tanesini direk şu yeni all rakete çakacağım.

Sahi, bi daha sorayım. Stiga Allround Classic mi Yasaka Sweden Classic mi ?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İkisi arasında önemli bir fark olduğunu sanmıyorum. Her ikiside allround sınfında beğenilen tahtalar. İkisinden birini alacaksanız, hangi marka hoşunuza gidiyorsa onu seçin.

Ama kılıfından çıkarmayın. Hem allround tahtam yok demezsiniz, hemde tahta sayısını arttırarak forum buluşmasına gelecek yüzünüz olur :D

Not: Benim önerim bunlardan vazteçin. Xiom fuga alın. Peugeot 205 gibi süslemeye modifikasyona uygun bir tahtadır.

İster all lastik takın allround raketiniz olsun, ister off- / off lastik takın atak raketiniz olsun. O da olmadı, koyun kılıfına dursun, masa tenisi sektörüne katkınız olur.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

samsonov alpha var yazdı diye hatırlıyorum ledo yu. fantaziye gerek yok yani

 

bh kotu diyorsunuz off tahtada 2.0 killer ile oynuyorsunuz. killer oyuncuları bile 2.0 ı kontrol edemiyorlar diye hepsi 1,5 e 1,3 e dondu siz hala 2,0 ı takarım diyorsunuz :P

 

off- olmaz all hatta all- iyidir. stiga allround classic yasakadan daha iyiydi ama sweden classic yeniledi yasaka yenisi nasıl bilmiyorum.

 

benim dolabımdaki ofansif tahtam stiga allround nct

hız konusunda da; sevgili bir 2. lig oyuncusu raketini icerden almaya usendigi icin benim raketim ile oynamıstı ve hızını gayet yeterli buldugunu soylemisti, all+ tahtalar 2. lig oyuncularına yeterken size (ve pekcogumuza :P ) all yetmemesini pek anlamıyorum.

 

ayrıca elinizdeki max lastiklerini de unutun sizin icin max 2,0 da bitiyor 1,5 ve 1,8 arasında dolanın. vurarak degil oyun kurarak sayı alın. 3 ay dayanabilirseniz bana tesekkur edersiniz.

ama ben tesekkurden cok adana durumu tercih ederim bu da ek bilgi olsun :bonus:

 

***ha tabi bunlar oyununuz gelissin, ben yıllarca acı cekeyim sonrasında kimseyi yenmeyi basaramadan masa tenisi yasantıma devam edeyim diyorsanız gecerli. ben gelene cakayım tutarsa sayı benimdir tutmazsa hic benim olmamıstır seklinde oynayacaksanız off / off- tahtalar iyidir, bir tarafta tırtık oldukca ve tecrube kazandıkca illa birilerini yenmeye devam edersiniz. daha cok mac kazanırsınız :)

 

bu aksamlık kafa karısıklıgını yapıp calıların arasında kaybolabilirim...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Artık nasıl olsa bu başlığın suyu çıktı. Başlık " Ledo'nun ekipman sorunları" haline geldi :D
Bari tam olsun :sorry:
Öncelikle şunu söylemelim ki, gerek bu forumda okuduğum başka başlıklar gerekse bu başlık altındaki yazışmalardan çok faydalandım.
Keşke en başlarda da kafamın dikine gitmeyip, biraz danışsaymışım. En azından aldığım bütün lastikleri "max" almaz, ve hatta biraz önce sipariş ettiğim "all" tahtayı da daha önceden deneme şansım olurdu.
Açık konuşmak gerekirse "off" tahtalarımdan da "off&max" düz lastiklerimden pişman değilim. En büyük pişmanlığım killer'ı 2.0 almış olmak. Sanıyorum ki, mevcut tahtaların üstünde ve de backhand tarafında hiçbir zaman kullanamayacağım. Hatta aynı durum FS 802-40 2.0 mm için bile var.
Zaten sonradan 1.5mm Killer'ı Black üstünde denedim, tam geldi.
Sonra işe uyandım ve birkaç değişik pütürlüyü 1.4-1.5 mm sipariş ettim. ( Araya da bi tane FS 563 1.8 karıştı :whistle: )
Yani kısaca, BH tarafında aklım başıma geldi sayılır. ( Eğer uzun pütüre niyetlenirsem de anladığım kadarı ile Bilal Bey'e müracaat edeceğim)

Tahta işinde de umumi arzu üzerine bir adet "all" sipariş ederek, yeni bir alternatif yaratmış oldum. Bakalım Adanaları ne zaman yiyeceğiz. :thup:

Ancak FH meselemi iyi anlatamadığımı düşünüyorum.
Şimdi benim en offundan tahtada en maxından lastik ile dahi uzun toplarda kontrol sorunum yok. ( Yani yok derken, kendi oyunum çerçevesinde...) Derdim, servis karşılamada, kısa (olması gereken) kesiklerde, hatta FH bloklarda... Top kalkıyor ya da fazla gidiyor. En azından rakibin atağa geçebileceği kadar fazla gidiyor. Bu durumda "en iyi savunma hücumdur" felsefesinden başka savunma planım ve becerim olmadığı için de masamdan hızla uzaklaşan topun peşinden yola düşüyorum.

İşte bu nokta da düz lastiklerimin kalınlığının azalması konusunda ikna olmuş durumdayım. Zaten aradaki farkı kol ve bilek gücümle fazlası ile kapatabilirim. Ama spini bol lastikten vazgeçmek istemiyorum. İşte bu noktada süngeri incelmesine rağmen, spini bol ve yavaş lastik arıyorum. (Yapışkansız)

 

 

vurarak degil oyun kurarak sayı alın. 3 ay dayanabilirseniz bana tesekkur edersiniz.

 

 

***ha tabi bunlar oyununuz gelissin, ben yıllarca acı cekeyim sonrasında kimseyi yenmeyi basaramadan masa tenisi yasantıma devam edeyim diyorsanız gecerli. ben gelene cakayım tutarsa sayı benimdir tutmazsa hic benim olmamıstır seklinde oynayacaksanız off / off- tahtalar iyidir, bir tarafta tırtık oldukca ve tecrube kazandıkca illa birilerini yenmeye devam edersiniz. daha cok mac kazanırsınız :)

 

 

Maalesef ben oyun kurma şansına ( eğer doğru anlamışsam) pek sahip değilim. Bi kere savunmam zayıf bir, vücut kütle endeksim sebebi ile arka arkaya toplara süratle, gecikmeden yetişip, ideal şekilde geri gönderme şansım yok iki -_- Yani hücuma geçme şansını gördüğüm anda geçmem lazım. Yoksa birazdan top toplamaya gidiyorum demektir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Şimdi benim en offundan tahtada en maxından lastik ile servis karşılamada, kısa (olması gereken) kesiklerde, hatta FH bloklarda... Top kalkıyor ya da fazla gidiyor. En azından rakibin atağa geçebileceği kadar fazla gidiyor.

 

yani kontrol sorununuz var :salak:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Spini bol ve yavaş lastik xiom yanus df 1,5 mm. Bu arada spini yine lastik çekmez sen çekeceksin Levent abi :)

Oooo sizler de buldunuz beni, tam transformasyona uğratıp, defans oyuncusu yapacaksınız. :)

Bak tamam diğer konularda zaten kendimle de gırgır geçiyorum ama ben en yumurtalısından anti spinle bile topu fırdöndü gibi yollarım. :)

Yani bütün sitelerde lastiklerin spin değerleri ( her ne kadar nalıncı keseri gibi olup, anlayana aşk olsun durumları olsa da) boşuna mı veriliyor?

 

Yok yok en iyisi ben çabuk düzeleyim de, önce bi video koyayım. Yoksa bi bakmışım elimde tava büyüklüğünde bi raket ile masanın 5m gerisinden topları aydınlatmalara doğru dikiyorum. :)

 

Sevgili ararat1973, lütfen bana bi el daha ver. Göz göre göre masadan uzaklaşıyorum

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Oooo sizler de buldunuz beni, tam transformasyona uğratıp, defans oyuncusu yapacaksınız. :)

Bak tamam diğer konularda zaten kendimle de gırgır geçiyorum ama ben en yumurtalısından anti spinle bile topu fırdöndü gibi yollarım. :)

Yani bütün sitelerde lastiklerin spin değerleri ( her ne kadar nalıncı keseri gibi olup, anlayana aşk olsun durumları olsa da) boşuna mı veriliyor?

 

Yok yok en iyisi ben çabuk düzeleyim de, önce bi video koyayım. Yoksa bi bakmışım elimde tava büyüklüğünde bi raket ile masanın 5m gerisinden topları aydınlatmalara doğru dikiyorum. :)

 

Sevgili ararat1973, lütfen bana bi el daha ver. Göz göre göre masadan uzaklaşıyorum

Üstat ben söylemiştim. Bu şahıslar örgüt gibi çalışıyor. Aldıracaklar all-- bir tahta ve süngersiz bir lastik, rahat edecekler. :D

Siz boşverin, bu saatten sonra Ma Long mu olacaksınız. Keyfinize bakın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

yok efenim ne masadan uzaklasması bizim gibi balıketliler masadan cok uzaklasamazlar maalesef.

masa bası oyunu lazım bize gitmiyor o bacaklar ileri geri. hal boyleyken bir gazla alınmıs olan orta mesafeden top spin tahtalarına takılan max kalınlıktaki off lastikler ile ben dısarı atıyorum diye aglanmalar oluyor :P

 

ben de masa basından en fazla 50 cm geri cekilerek oynuyorum (ki acılıp kesmek istiyorum bu oyuna baslama sebeplerinden biri victoria pavlovich i seyretmis olmamdır) su an def tahta uzerinde yanus 1.5 var. ayıptır soylemesi hala dısarı atıyorum hala dısarı atıyorum :P ama eskisine gore yuzde cok daha degisiyor tabi :) yanus un sorunu tahta secmesi ve pek cok off tahtalarda gercekten igrenc bir hisse sahip oluyor olması. yoksa hic vazgecmezdim o lastikten :)

 

indirimlerde s1 in yerine yanus u takip edebilirsiniz :) kesinlikle daha farklı bir tecrube olacaktır ortalıgı karıstıdım, yatabilirim artık :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 9 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..