İçeriğe git

Dizlerimdeki Problem

• Cevap yazmak için lütfen giriş yapın
31 cevap

#21 murti-ffm

murti-ffm

Üye

• Üyeler
  • 21 Mesaj
  • Şehir / Ülke:frankfurt/almanya

Tarih: 07 Mart 2012 - 02:43

herkese selam.önce gecmis olsun diyim,sanki benim problemimi birisi benim yerime  yazmis gibi geldi okurken.bende 2 yildan beri dizlerden cekiyorum.eger dizilerinde agrilar basladiysa bu zaten birseylerin ters gittiginin sinyalleridir,genelde dizdeki asinmayi haber veriyor bu agrilar yapilacak cok fazla birsey yok buna bir ortopediye baktir ama güvenilir olsun,cünkü cogu hemen ameliyat yapmak istiyor.eger antremanlara devam ediyorsan  bunu mutlaka fizik kondüsyon yaparak desteklemelisin yoksa agrilarin geri dönmesi fazla sürmez.özellikle bacaklari güclendirmelisin bu cok önemli ben masatenisini 15 yil aktif oynadim ben böyle yapiyordum hic problem yasamadim o zamanlar.ama bir 5 yil ara verip tekrar basladigimda dizlerim basima dert oldu.anliyacagin vücuttaki kaslarin tümü zayiflamis nerdeyse.3-4 hafta sürmedi dizler beni bitirdi,agrilar dayanilmazdi tarif edemem .simdi tekrar bacak kaslarimi güclendirmeye calisiyorum ama masatenisini bir daha oynayabilirmiyim bilemiyorum. herkese tavsiyem masatenisi oynamaya devam edecekseniz bacaklarinizi kesinlikle güclendirin yoksa er veya gec böyle sorunlarla karsilasabilirsiniz.
Donic epox powerallround/
  Donic Formula F 1- 2,0- Tibhar sinus 2,0

#22 ozgur seker

ozgur seker

Üye

• Üyeler
  • 495 Mesaj
  • Şehir / Ülke:Ankara TOBB ETÜ yurdu
  • Hobileriniz:masa tenisi, fizik, masa tenisi, japonca, 卓球(masa tenisi), gitar, masa tenisi, arkadaşlarımla sohbet etmek, masa tenisi vs.

Tarih: 07 Mart 2012 - 22:06

bir daha önceki gibi bir ağrı olmadı. Ama 2-3 gün ayaklarımı zorlamasam sonra merdivenleri hızlıca çıksam tekrar başlicak gibi hissediyorum. Ama sadece bir his
primorac off-__________________________________MSN - e-mail: seker2805@windowslive.com
DHS Hurricane 3 Neo___________________________TOBB ETÜ Hazırlık B-4
sriver FX

#23 TSuBaSa

TSuBaSa

Üye

• Üyeler
  • 2.574 Mesaj
  • Şehir / Ülke:İstanbul
  • Hobileriniz:Otomobiller, Mekanik, F1, Kulaklık

Tarih: 07 Mart 2012 - 22:21

günlük ayakkabılarını topuksuz ama altı darbeleri iyi emecek olanlardan seç. Masatenisi ayakkabını da öyle...
cushion shoe, knee pain falan diye aratırsan bir sürü ayakkabı çıkar.
Bende topuğu çok hafif daha yüksek bir mizuno vardı ve diz ağrılarıma iyi gelmedi daha düz tabancı bir acisc aldım rahat ettim.
ama günlük ayakkabılarımı da değiştirdim. Hem botum hem ayakkabım darbeleri iyi emiyor ve yeri bana hissettirmiyor.
Resim eklendiResim eklendiResim eklendi

#24 Bora

Bora

Üye

• Üyeler
  • 1.529 Mesaj

Tarih: 07 Mart 2012 - 23:53

mizuno'nun kalitesine, karizmasına vs. lafım yok ama tsu'nun da dediği gibi diz ağrısına karşı bir hükmü yok..
[ YEO + V-Pro + R7 ]

#25 deva sarjan

deva sarjan

Üye

• Üyeler
  • 157 Mesaj

Tarih: 08 Mart 2012 - 00:50

sandalye, koltuk, divan, kanepe vs. yerine  yerde otur, tv izlemek,okumak, sohbet, oyun, çay almaya gitmek, dönmek gene yere oturmak, yuvarlanmak, esnemek,vs. yere otur,
yerde  yaşa, altına extra halı, post vs. koy, yerde yaşa

#26 ozgur seker

ozgur seker

Üye

• Üyeler
  • 495 Mesaj
  • Şehir / Ülke:Ankara TOBB ETÜ yurdu
  • Hobileriniz:masa tenisi, fizik, masa tenisi, japonca, 卓球(masa tenisi), gitar, masa tenisi, arkadaşlarımla sohbet etmek, masa tenisi vs.

Tarih: 08 Mart 2012 - 13:07

bu öneriler önemli, dikkat edicem teşekkürler
primorac off-__________________________________MSN - e-mail: seker2805@windowslive.com
DHS Hurricane 3 Neo___________________________TOBB ETÜ Hazırlık B-4
sriver FX

#27 bellek

bellek

Üye

• Üyeler
  • 228 Mesaj
  • Şehir / Ülke:istanbul

Tarih: 08 Mart 2012 - 13:56

Mesajı gösterKullanıcı: deva sarjan, Tarih / Saat: 08 Mart 2012 - 00:50

sandalye, koltuk, divan, kanepe vs. yerine  yerde otur, tv izlemek,okumak, sohbet, oyun, çay almaya gitmek, dönmek gene yere oturmak, yuvarlanmak, esnemek,vs. yere otur,
yerde  yaşa, altına extra halı, post vs. koy, yerde yaşa

Bu yazı, google da koltuk, sandalye, yatak araması yapanların karşısına çıkarsa, bu türden ihtiyaçları olanın alacağı varsada almaz.
Yazılarımız vatandaşlarımıza masraf açtırmıyacak şekilde oluşmaya (ekonomik olmaya) başladı..

#28 karpatlar

karpatlar

Üye

• Üyeler
  • 71 Mesaj
  • Şehir / Ülke:İSTANBUL

Tarih: 08 Mart 2012 - 14:27

Çok aşırıya kaçmamak şartıyla Patella ve Ligament Destekli Dizlik alınıp kullanılabilir.Yanlarındaki spiral barlar ve diz üstündeki desteği ile dize maksimum destek ve koruma sağlar ayrıca her tür spor aktivitesinde kullanılabilir.Terletmemesi için örgü olması gerekiyor.Fiyat olarak da sanırım 60 TL veya daha fazladır.Minisküs ameliyatı olalı epey oldu da :)
Öncelikle doktor muayenesinden geçmek şart.Hemen öyle dizlik almak da olmaz.Zararlı da olabilir.
XIOM Solo
Baracuda Max (Big Slam)
Baracuda Max (Big Slam)

TT-rating ID: 753 / www.TT-rating.com

#29 myrulezmyway

myrulezmyway

Üye

• Üyeler
  • 98 Mesaj

Tarih: 05 Nisan 2012 - 15:46

Masatenisine başladıktan bir sene sonra dizlerimde ağrılar olmaya başladı yakşalık altıncı senem hala da var. Dizimi tam kramıyorum. Ortamda bir ayak kokusu olduğunda bütün arkadaşlarım kendi ayaklarını koklayıp hayır benden değil diyor fakat ben bu sorun nedeni ile ayağımı burnuma yaklaştıramıyorum :( Çömeldiğimde dizimden çart çurt kırt sesler geliyor. Çok ağır antrenmanları beton zeminde yaptığımdan olabilir diye düşünüyorum böyle bir rahatsızlığı olan gören duyan ya da okuyan forum üyelerinden yardım istiyorum :)
FH:    Calibra lt sound
BH:    Xiom omega III  
Tahta:    Stiga clipper cr

#30 Myilik2002

Myilik2002

Üye

• Üyeler
  • 576 Mesaj
  • Hobileriniz:Masa tenisi, seyahat etmek, yeni insanlarla tanışmak, otomobiller, futbol, basketbol izlemek,

Tarih: 05 Nisan 2012 - 15:59

Doktor arkadaşlar daha net cevap verecektir ama bence bu anlattıkların menisküs çağrışımı yapıyor gibi geldi.
stiga carbo 7.6
stiga boost tp max, friendship RITC 2 mm
TT-ID:24, www.TT-rating.com

#31 myrulezmyway

myrulezmyway

Üye

• Üyeler
  • 98 Mesaj

Tarih: 05 Nisan 2012 - 17:58

Yutkundum hocam. Sürekli bir doktora gitme arzusu vardı fakat nasip olmadı :) Menisküs nedir bilmesemde adını sıkça duydum artık doktor farz oldu ..
FH:    Calibra lt sound
BH:    Xiom omega III  
Tahta:    Stiga clipper cr

#32 bellek

bellek

Üye

• Üyeler
  • 228 Mesaj
  • Şehir / Ülke:istanbul

Tarih: 05 Nisan 2012 - 21:32

Mesajı gösterKullanıcı: myrulezmyway, Tarih / Saat: 05 Nisan 2012 - 17:58

Yutkundum hocam. Sürekli bir doktora gitme arzusu vardı fakat nasip olmadı :) Menisküs nedir bilmesemde adını sıkça duydum artık doktor farz oldu ..

Sevgili Doktorlarımız bu günler için var.
Doktora gitmeniz dediğiniz gibi farz olmuş.

Geçmiş olsun.

Untitled 1

Masatenisi.com