Jump to content
Masatenisi.org Forum

Masa Tenisinde Her Yıl 6 Bin Yeni Sporcu Ekleniyor


Guest burak agut

Recommended Posts

Açıkçası haberi okurken gözlerim yaşardı :acaba:

 

ADANA -AA- Türkiye'de 55 bin lisanslı masa tenisi sporcusunun bulunduğu, her geçen yıl bu sayıya 5-6 bin yeni sporcu eklendiği bildirildi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Genel Sekreteri Hakan Bebek, Yıldızlar Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası dolayısıyla geldiği Adana'da, Türkiye'de masa tenisi sporunun hızla geliştiğini söyledi.

Masa tenisinde bundan 10 yıl öncesine göre çok daha iyi konumda olduklarını anlatan Bebek, "Sadece Türkiye genelinde değil, uluslararası şampiyonalarda alınan sonuçlar da çok iyi. Artık masa tenisi sadece sadece İstanbul, Bursa illerinde değil Türkiye'nin doğusundan batısına tüm illerde bü yük bir ilgiliyle oynanıyor. Bugün Hakkari'den bile Türkiye'de derece yapabilecek sporcular çıkabiliyor" dedi.

Bebek, elde edilen başarıların bir anda olmadığını, önemli i şler yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Şu an uluslararası arenaya bakıldığında Çin asıllı milli sporcumuz Melek Hu var. 2002 yılında Türk vatandaşı oldu. O dönemde Çin'de veya dünyada başarılı biri değildi. Onu yurt dışı kamplarına göndererek başarısının daha da artmasını sağladık. 2008 yılında Melek Hu, 150, 200. sıradaki bayanlara yeniliyordu. Ama şimdi son yapılan Dünya Ferdi Şampiyonası'nın ardından en iyi 29 sporcu arasına girdi. Ayrıca 2012 Olimpiyatları'na gitme kotasında 17'inci sıradan Londra vizesi aldı."

Türkiye'de masa tenisine ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Hakan Bebek, şöyle devam etti:

"Artık gelen çocuklar raket tutmasını biliyor, çocuklar pinpon değil, masa tenisi oynuyor. Tekniğine uygun oynuyorlar. 2000 yılından bu yana 18 milli takım antrenörü yetiştirildi ve bunların Türkiye'nin değişik illerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine sözlemeli olarak atamaları yapıldı. Şu an 55 binin üzerinde lisanslı masa tenisi sporcumuz var. Bu sayıya her yıl ortalama 5-6 bin yeni sporcu ekleniyor."

Hakan Bebek, masa tenisinde Çin'in çok büyük bir güç olduğunu belirterek, "Bunun nedeni eğitim sistemi. Çin'deki öğrenciler 2 ay okula devam ederek, o sene alacağı eğitimini tamamlayabiliyor. Bizde ise gençlerimiz en önemli dönemlerde sınavlarla boğuşuyor. Aileler bakıyor bu sporda para kaynağı yok, dolayısıyla eğitimi tercih ediyor. Eğitim sistemi bu sporun gelişmesinde çok büyük bir engel" dedi.

 

Kalın harflerle belirttiğim yerde Türkiye'de İstanbul ve Bursa dışında diğer illerde de masa tenisinin büyük bir ilgiyle oynandığı söyleniyor. Evet belki doğru, öğrenciler, genç sporcular tarafından ilgi görüyor. Peki yetkililer, devlet büyükleri, gençlik spor il müdürlükleri acaba ne kadar ilgili ? Kendi ilim Mersin'den bir örnek vermek istiyorum. Ben Mersin merkezde değil Silifke'de oturuyorum. 19 Mayıs Gençlik ve SPOR bayramında ilçemizde her yıl düzenlenen masa tenisi turnuvası düzenlenmedi. Gerekçe hakemlik yapan beden eğitimi öğretmenlerinin zamanının olmaması, ödüller verilirken sıcakta beklemek vs. vs. Bizim birkaç okulun çabalarıyla, itirazlarıyla belki haftaya yapılacak. Mersinde yapılmasını beklediğimiz bireysel turnuva düzenlenmedi. Gerekçe turnuvayı üstlenen kimse yok. Yine aynı tarihlerde (23-24 Mayıs)okullar arası turnuva düzenlediler. Turnuvayı üstlenen belediye,ilçe sadece Mersin'de kendine bağlı okullara turnuvaya katılabilme hakkı verdi. Neden ?

 

Haberi görünce içimi dökmek istedim sadece :)

 

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bizim ülkemizde eğitim vede öğretim malesef battı...Bizden önce ve bizden sonra şimdiki zamanlara uzanan bu sistem artık eziyetli bir hal almaya başladı... Para babaları servetlerini katlıyacak diye öğretim süreci yetmezmiş gibi artı uzatmalara gidildi.. Sistemi uzattıldı da ne oldu... eski süreçte yeterli eğitimi veremediniz eğitimi uzattınızda elimize ne geçti yine ortada birşey yok ...

Öğrenci perişan aile perişan....birde sınav entirikaları yandı gitti güzelim yıllar..

Spor konusu başlı başına bir felaket...Yapmaya kalksanız yapacak doğru dürüst bir yer yok, hadi bulupta yaptınız sonuç zaman ziyan durumlarında... Aileler haklı önce dersler diyor çocuklar bırakın artık bizleri rahat spor yapalım diyor.. İki ucu b.o.k lu değnek hangisini yaparsan yap sonuç yok...

Bu sistemde hepimizin işi çok zor... Öyle bir ülke olduk ki paran var dert, paran yok daha dert.. Bu teker nerede patlıyacak bekliyoruz...yada patladı jantın üzerinde gidiyoruz farkında değiliz... Hayatımız karombollerden nasıl gol atarız felsefesine kurduk artık ..

Allah yolumuzu açık etsin..

 

ktm

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben bu istatistiklere katılmıyorum.

 

Heryıl 5-6 bin lisans sayısı faal oyuncu sayısını ifade etmez.

 

Okul maçları için beden hocaları bir sürü lisans çıkartır,bu çocuklar

sadece okul maçlarında oynarlar, kendi raketleri bile yoktur.

 

3 tane normal ligimiz var + 1 terfi ligi, 15 takım olsa, 30 takım eder kızlı erkekli

lig başına, 120 takım eder komple. Hadi terfi daha fazla olsun 150 takım.

 

minik, yıldız, gençlerde her grupta ortalama 20 takım var, kızlı erkekli etti mi 40?

4 grup var, etti mi 160... 3 kategori var, 480 takım.

 

ligdekiler, 150

yaş grupları, 500

veteranlar, 200 olsun diyelim

kurumlar 500 olsun diyelim

 

ne etti toplam 1350 takım, hadi suyundan da koyalım 1500 olsun diyelim ...

abartalım 5 oyuncu olsun, 7500 sporcu yapar, hadi yukarıdaki kategorilere girmeyen

oyuncuları da katalım 15.000 sporcu olsun.

 

Yine de 55 bin rakamına yaklaşılamıyor hiçbir şekilde.

 

o 55 bin sporcunun bence tahminen %60 ı falan, dediğim gibi okul maçları için

çıkartılan lisanstır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben bu istatistiklere katılmıyorum.

 

Yine de 55 bin rakamına yaklaşılamıyor hiçbir şekilde.

 

o 55 bin sporcunun bence tahminen %60 ı falan, dediğim gibi okul maçları için

çıkartılan lisanstır.

 

 

Her alanımızda malesef durum bu durum..Bu istatistikler bizim forum durumunun bir benzeri..6000 bin küsür üye aktif olan 15-30 kişi bu hesap sizin dediğiniz gibi bir hesap yani... Bankaların kredi kartı dağıttıkları gibi dağıtmışlar bu lisansları....Durum aynen şu şekilde kredi kartın var mı var ama bir tl lik alış veriş yapacak gücü yok.. Bizim lisanslarda bu durumda ...Kullanılmadığı sürece hiç bir şey ifade etmiyor..Gerçeklerle istatistikler çakışmıyor. Aralarında ciddi derecede fark var...

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Lisansım yok, o yüzden yanlış biliyor olabilirim:

Lisans 1 yıl süreyle geçerlidir diye biliyorum.

Yani 1 yıl sonra eğer yenilenmez ise iptal olur, doğru mu?

 

Bu durumda her sene 5-6 bin artıyorsa (toplam lisans sayısı), bence bu masa tenisinin yaygınlaştığını gösterir.

Raketi bile olmasa da en azından 1-2 kere oynayıp bu sporla tanışmış oluyor bu çocuklar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Rakamlar çoğu zaman gerçekleri yansıtmaz..Ben bunu gayrı safi milli hasılanın artmasına benzetiyorum biraz..Kişi başına düşen yıllık gelir kağıt üzerinde artıyor ama cebimize giren para nedense değişmiyor..Bu da o misal bence..Madem her sene 6000 yeni sporcu ekleniyor nerede bunlar? Lise maçlarına katılan takımlar belli, Türkiye şampiyonasına katılan takımlar, oyuncular belli, liglerde oynayan oyuncular belli, veteranlar amatörler belli..E hani nerde bu 6000 oyuncu? Bizim salona gelen 15-20 kişi vardı, şimdi sayı 6 yı geçmiyor..Bunlar işin kandırmacası, göz boyamacası..Bakın biz ilgiyi arttırdık, başarılıyız hikayeleri..Yemezler babam yemezler..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tozkoparan/ İstanbul da süper + Birinci + Diğer ne tür maç ne varsa gidip seyrediyorduk.....

Gelen sporcu, antrenör toplamı 150 desek birikide sağdan soldan seyirci toplam 200 olay bu...Sporcu oynuyor oynamayınca, kendi maçının sırası gelene kadar tirübine çıkıp seyirci oluyor..

Bizim develetimiz pırasa doğrar gibi kullanan kullanamıyana ehliyet dağıttı...Ortam devamlı kurban bayramı gibi...Allahtan bizim lisansların ehliyet değeri yok, yoksa Mazallah durumlarındaydık......

Konu Durum Özeti.....kendin çal kendin oyna....

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Kağıt üzerinde değil gerçekten bir artış oluyorsa bile öğrenciler bu sporu okul,dersler,imkanlar vb. durumlar yüzünden yapamıyorlar. Eğitim sistemi gerçekten nereye gidiyor anlamış değilim. Bu işe gönül veren insanlarda imkan olmadığı için yeterli derecede yapamıyor sporunu. Yine bir örnek veriyorum burada Silifke'de masa tenisi turnuvası yapmadılar demiştim. İlköğretim okullarına futbol turnuvası yaptılar gayet güzel geçti birkaç maçına gitme fırsatım oldu. Şehir stadyumunu kullandılar, stadyuma ses sistemi getirdiler ( maç aralarında müzik çalıp profosyonel bir atmosfer yaratmak için galiba ) Herneyse güzel, minik çocukları spora (futbola) teşvikleyen bir turnuva oldu diyebilirim. Malesef bu ülkede spor denince akla futbol geliyor :protesto:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Malesef bu ülkede spor denince akla futbol geliyor :protesto:

 

 

O zamanlar yaşadığımızdan değil de, okuduğumuz seyrettiğimiz filimler dizilerden... Arenalar vardı. Bir sürü insan savaş halinde ortalık kan gölü seyirci salya sümük, büyük bir coşku içinde...Katılımcı bir toplum...

Şimdiki dünyamızda ise durum biraz daha farklı, futbolcunun para cepte, seyirci perişan kan revan içinde....Toplum yine katılımcıda senaryo değişik...

 

Masa tenisiyle futbolu karşılaştırmak yanıltıcı olur..Bizim spor daha kişisel futbol ise daha kitlesel....

Devlet faktörünün burada devreye girmesi gerekiyor en nihayetinde ikiside spor..Bunlara eşit bir yaklaşım sergilemesi gerek..Devlet olarak bir stad yapıyorsun karşı değiliz ama stadın bir ucunada bizim sporu yerleştir. İşin ucunda menfaat varsa vede bunu hangisi sağlıyorsa devletimizin ibresi o tarfa kayıyor....esas olan yanlışda burada başlıyor...Devletimizin tutunduğu kendini haklı gördüğü bir dalda var ....E kardeşim ben hersene o kadar lisans dağıtıyorum ortada yoksunuz diyor...sadece diyor desteklemiyor.....Aileler ekomik sorunları göz önüne alınca doğal olarak lisanslı olan çocuklarını ileride aç kalırsın mantelitesinden dolayı haklı olarak yönlendiremiyor...

Bu noktada Sapla Saman bir birine karışıyor...Bu kısır döngü bir türlüde çözümlenemiyor...

 

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Devlet futbola verdiği önemi, futbola tanıdığı imkanları eşit derecede masa tenisinde gösterse eminim bu ülkede masa tenisi gerçekten gelişebilir.

 

 

Sayın burak agut....sadece devlet desteği ile olacak şeyler değil bunlar..Devlet her dalda olduğu gibi esas özveriyi bizlerden bekliyor..Birlik beraberlik içinde olun işin ucundan tutun ama kaldırması benden diyecek de....işin ucundan tutacaklar ortada yok...Forumumuzdanda belli değilmi ilgisizliğimiz had safhada, devlet hareket ister aktiflik ister..koparın alın der..

Erkek aslanları bilirsiniz miskin miskin yatar yuvarlanır bana bakacak illaki bir dişi aslan bulunur diye düşünür.. Devletimiz bizlere erkek aslan gözüylede bakmadığına göre ..Çalıştığınızı gösterin hakkınızı o zaman isteyin diyor..

 

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Devlet her dalda olduğu gibi esas özveriyi bizlerden bekliyor..Birlik beraberlik içinde olun işin ucundan tutun ama kaldırması benden diyecek de....işin ucundan tutacaklar ortada yok...

 

 

ktm

 

Hocam ben kendi bölgem için konuşuyorum kendi yaşadığım yer için. Burada özveriyi gösteren sporcular var masa tenisi adına. Birlik beraberlik içindeyiz birşeyler yapmak için çabalıyoruz ama burda bizi kaldırmıyor devlet malesef...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hocam ben kendi bölgem için konuşuyorum kendi yaşadığım yer için. Burada özveriyi gösteren sporcular var masa tenisi adına. Birlik beraberlik içindeyiz birşeyler yapmak için çabalıyoruz ama burda bizi kaldırmıyor devlet malesef...

 

Evet bölgenizde canla başla çalışıyor ve hareketli de olabilirsiniz. .Devlet ise bu hareketin tamamına (geneline) bakıyor.. Parçalı bulutlu yapılmış işlere devletimiz pek istekli bakmıyor ..Sizler yırtınıyorsunuz ama yan taraf oturuyor.. Zaten sporda neymiş yatırım yapılacak o kadar yol, bağ, bahçe var ki birde sizinle uğraşamam diye düşünen bir devleti bir iğneyle hoplatamayız ..Beş on yerden çuvaldızı batırmamız gerek...

 

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayın burak agut....sadece devlet desteği ile olacak şeyler değil bunlar..Devlet her dalda olduğu gibi esas özveriyi bizlerden bekliyor..Birlik beraberlik içinde olun işin ucundan tutun ama kaldırması benden diyecek de....işin ucundan tutacaklar ortada yok...Forumumuzdanda belli değilmi ilgisizliğimiz had safhada, devlet hareket ister aktiflik ister..koparın alın der..

Erkek aslanları bilirsiniz miskin miskin yatar yuvarlanır bana bakacak illaki bir dişi aslan bulunur diye düşünür.. Devletimiz bizlere erkek aslan gözüylede bakmadığına göre ..Çalıştığınızı gösterin hakkınızı o zaman isteyin diyor..

 

Hocam size tamamen katılıyorum. Herşeyi devletten beklemek çok yanlış. Biz burda masa tenisi adına elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Ama yapılması gereken turnuvayı ödül törenini zahmetli buldukları ve şahsi işleri olduğu için iptal eden bir zihniyet var başımızda. Tam 1 haftadır bu turnuva için uğraşıyoruz, yetkili yerleri aramaya çalıştık ve sonunda turnuvanın yapılması için ikna ettik zor da olsa. Neticesinde biz ne kadar gayretli olsakda son karar yetkili kişilerin oluyor.

 

Şimdide silifkemizde kültür haftası kapsamında geleneksel olarak her yıl düzenlenen bireysel turnuvanın bu sene düzenlenmeyeceğine dair söylentiler var.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hocam size tamamen katılıyorum. Herşeyi devletten beklemek çok yanlış. Biz burda masa tenisi adına elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Ama yapılması gereken turnuvayı ödül törenini zahmetli buldukları ve şahsi işleri olduğu için iptal eden bir zihniyet var başımızda. Tam 1 haftadır bu turnuva için uğraşıyoruz, yetkili yerleri aramaya çalıştık ve sonunda turnuvanın yapılması için ikna ettik zor da olsa. Neticesinde biz ne kadar gayretli olsakda son karar yetkili kişilerin oluyor.

 

 

Koparıp almışsınız tebrik ederim...

Devleti iyi birşeyler yapıldığına inandırıp zorlarsanız öyle yada böyle hakkınızı alırsınız.. Devletimiz vermiyeceğim demiyor ki... zorlayın beni alın diyor..

Çalışmayana yada ağlamıyana emzik yok..

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 5 months later...

Ben bu istatistiklere katılmıyorum.

 

Heryıl 5-6 bin lisans sayısı faal oyuncu sayısını ifade etmez.

 

Okul maçları için beden hocaları bir sürü lisans çıkartır,bu çocuklar

sadece okul maçlarında oynarlar, kendi raketleri bile yoktur.

 

3 tane normal ligimiz var + 1 terfi ligi, 15 takım olsa, 30 takım eder kızlı erkekli

lig başına, 120 takım eder komple. Hadi terfi daha fazla olsun 150 takım.

 

minik, yıldız, gençlerde her grupta ortalama 20 takım var, kızlı erkekli etti mi 40?

4 grup var, etti mi 160... 3 kategori var, 480 takım.

 

ligdekiler, 150

yaş grupları, 500

veteranlar, 200 olsun diyelim

kurumlar 500 olsun diyelim

 

ne etti toplam 1350 takım, hadi suyundan da koyalım 1500 olsun diyelim ...

abartalım 5 oyuncu olsun, 7500 sporcu yapar, hadi yukarıdaki kategorilere girmeyen

oyuncuları da katalım 15.000 sporcu olsun.

 

Yine de 55 bin rakamına yaklaşılamıyor hiçbir şekilde.

 

o 55 bin sporcunun bence tahminen %60 ı falan, dediğim gibi okul maçları için

çıkartılan lisanstır.

bu ülkede zaten herşey kağıtta çok güzel ama uygulamada görüyorsun asıl vahim durumu

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

lisansımız olsa ne olacak yahu; diyelim ehliyetin var, koca ülkede 1000 tane araba var, 60 milyon da ehliyetli nüfus var. bu ülkeden "neden dünya çapında şoför çıkmıyor" diye sorarsan bu durumda yanlış soru sormuş olursun. doğru soru "bu ülkeden neden dünya çapında şoför çıksın ki?"

lisedeki lisansımız acaba bir işe yarıyor muydu? o lisansı gösterip tozkoparanda antrenman filan yapabiliyor muyduk? yada lisansı gösterip %15 indirimli lastik mi alıyorduk? o lisans neyin lisansı? Bu sayılarla bir yere varılıyorsa benim valide hanıma da bir lisans çıkarayım. etsin sana 55001. kişi. buyrun.

Devletten tek beklediğim şey anayasasında vaadini verdiği hak ve özgürlükleri yerine getirmesidir. neyse aynı konuyu açmayacağım bir daha. iyi yazışmalar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İşin aslı şudur, her yıl İl Müdürlüklerine hedef verilir ve İl Müdürlükleri hedefi tutturabilmek ve başarılı olduklarını gösterebilmek için lisan çıkartabilecekleri insan ararlar, tamamen istatistik için yapılmış bir durumdur, bir çoğu masa denince akıllarına yemek masası gelen emmilerinin dayılarının oğludur, özellikle taşrada bu iş bu şekilde yapılır.

 

Yazdığım hususlar, isimlerini açıklamayacağım 3 ilin müdürüyle yaptığım sohbetin sonucudur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 16 Misafir (Tam liste)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..