Jump to content
Masatenisi.org Forum

RosieSmith

Üyeler
  • İçerik sayısı

    161
  • Kayıt Tarihi

  • Son ziyaret

RosieSmith Hakkında

  • Doğum Günü 29-09-1991

Profil Bilgisi

  • Cinsiyet:
    Bay
  • Şehir / Semt:
    Balikesir
  • İlgi alanları
    Sinema , Müzik , Gezmek , Bilgisayar

Erişim Bilgileri

  • MSN
    bloodytears@imjustadreamer.in
  • Web Sitesi
    http://

Yakınlardaki profil ziyaretçileri

768 profil görüntüleme

RosieSmith Kullanıcısının Başarımları

Üye

Üye (5/5)

6

Topluluk Puanı

  1. İkinize de tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Uzun ve sıkıcı da olsa biraz en ince detayına kadar anlatmak istedim oyun stilimi, kullandığım lastikleri çünkü senin de dediğin gibi Ozan abi tavsiyede bulunmak kolaylaşıyor ve daha rahat bir şekilde doğru ekipmana ulaşabiliyoruz. Kafamda oluşan fikirlere gelince forehand için Vega Pro kafama yattı çünkü H3 Neo'dan çok memnun olsam da yapışkanlığı çok antrenman yapmaktan hemen gidiyor Omega 4 Pro'da çok hızlı olduğuna göre Vega Pro ikisininde ortası oluyor. Backhand için ise tekrar Hexer Duro ya da senin dediğin Tibhar Fx-p'yi almayı düşünüyorum. Tibhar Fx-p hakkında hiç bir bilgim yok. Biraz araştırıp ikisi arasında bir seçim yapmayı düşünüyorum. Hexer HD'yi T-05'den önce backhandimde kullanmıştım ve açıkcası Duro'dan sonra alışması çok zor gelmişti o yüzden düşünmüyorum onu. Tekrar tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için. :)
  2. Merhaba herkese. Yaklaşık 2 yıldır kullandığım Hybrid Wood tahtamdan çok memnunum. Lastik olarak önceden fh için DHS H3 Neo ve bh için Hexer Duro kullanıyordum. Yaklaşık 1 yıl sonra yavaş gelmeye başladı lastikler bana ( ben öyle düşünmüşüm ve yanılmışım. ) Ardından yine fh'ye, topu genelde fırçaladığım için, Omega 4 Pro ( ne haddimeyse artık ) ve bh'ye tenergy 05 aldım. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum bu kombinasyonu. Oyunda genelde top oturduğu zaman harika spinler çeksem de objektif olarak kendime baktığımda çok basit hatalar yapıyorum. Örneğin forehandde en ufak bir hatada lastiğin ve tahtanın hızından dolayı top dışarı çıkabiliyor, iyice kapatırsam raketi filede kalıyor. Bh'de de aynı şekilde. Oyun stilimden bahsedecek olursam eğer, genelde forehandde topu dediğim gibi fırçalarım ve masa üstü oynarım. Alışkanlığımdan dolayı büyük hareket yapıyorum forehandde. Servislerime güveniyorum bu yüzden genelde kısa servis atarım dolu bir şekilde ve gelen topa forehandden masa üstü spin çekerim. Eğer yapamazsam flick yapmayı denerim. Oyuna girince ise sürekli spin çekmeye çalışırım, kontraya girmeye çalışırım. Backhandde ise daha kontrollü oynarım eğer rakip spin çekiyorsa sürekli backhandden sabırlı bir şekilde blok yapmaya çalışır rakibi hataya zorlarım. Servisleri genelde Zhang Jike tarzında backhandime alıp açmaya çalışırım. Fast spin yapamıyorum pek bu yüzden yumuşak spin denerim ya da genelde şut dediğimiz şekilde vururum. Eski lastiklerimden bh'de Hexer Duro kullandım dedim açıkçası ondan çok memnundum sanki tam benim için yapılmış bir lastikti bh'de. 1.9mm kullanıyordum. Tekrar onu mu almalıyım sizce? Fh'ye gelicek olursak burda da sizin yardımınıza ihtiyacım var. Dediğim oyun stiline göre sizce ne almalıyım? Aradan uzun zaman geçmesine rağmen yeni yeni anladım artık kontrolün daha önemli olduğunu ki zaten elimde Hybrid Wood gibi hızlı bir tahta var. İşte bu ekipman sevdası ve hız sevdası yüzünden oyunum gelişti sanıyordum. Her ne kadar gelişse de daha fazla ileri gidemediğimi fark ettim. Düşünce olarak aklımda bir çift Vega Europa 2.0mm vardı açıkçası benim ama size sormak istedim önce. Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden okuyup yorum atan herkese çok teşekkür ederim.
  3. 3 sene önce açmıştım konuyu ama son zamanlarda yazan arkadaşlar olmuş. Ben şuanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde okuyorum Balıkesir'e tatillerde geliyorum sadece arkadaşlar. Ama Balıkesir'de oynamak isterseniz eğer Gençlik Merkezinde antrenmanlar oluyor orada oynayabilirsiniz. Gün ve saat hakkında bilgi isterseniz eğer özel mesaj ile ulaşabilirsiniz. :)
  4. RosieSmith

    Sert Tahtalar

    Stiga Hybrid Wood 1 buçuk yıldır kullanıyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım fakat öncelikle şunu belirteyim bu zamana kadar hiç ekipman tavsiyesinde bulunmadım sürekli ben tavsiye aldım. Çünkü daha tavsiye vericek konumda bulmuyorum kendimi. İlk başda 2 sene Tibhar Samsonov Alpha üstüne bir çift Desto F3 Big Slam kullandım sonra hızı yetersiz geldi ve yumuşak lastikten orta-sert lastiğe geçmem gerektiğini düşündüm fırçalayarak spin çektiğim ve hemen sayıya gittiğim için. Hybrid Wood hep hayalimdeki tahtaydı ve üstüne imzamdaki gibi Fh Hurricane 3 Neo Bh Andro Hexer Duro aldım internetteki yorumları okuyarak ve oldukça memnun kaldım. Öncelikle tahta gerçekten hız konusunda çok iyi bu konuda sorun yaşamazsın. Üstüne alacağın lastiklere göre antrenman yaptıkça kontrol konusunda da alışırsın. Tahtanın kenarları çok keskin bu yüzden parmağını acıtır büyük ihtimal bunun için kenarlarını zımparalarsan çok iyi olur. Benim ellerim biraz büyük ve elime tam oturuyor. Tutuş konusunda hiç sorunum yok. Kafa kısmı Alpha'dan daha büyük yani fırçalamaya uygun geldi bana ki ben sürekli fırçalıyorum topu dediğim gibi. Spin ve hız konusunda sorun yaşamazsın. Bloklarda da tahta çok iyi. Ben topu çok iyi hissedebiliyorum. Ama Tenergy kullanıyorsan eğer başda çok zıplak olabilir. Kontrol konusunda sorun yaşayabilirsin. Sık antrenman yapman gerekir alışmak için yoksa oyundan soğuyabilirsin çok hızlı diye. Ama alıştıktan sonra kolay kolay değiştireceğini düşünmüyorum tahtayı. Şahsen ben artık tahtamı buldum ve Hybrid Wood'u bir ömür kullanmayı düşünüyorum. Yalnız bildiğin gibi tahta çok pahalı bu yüzden eğer imkanın varsa etrafında olan birisinden bizzat tahtayı kendin denersen eğer daha iyi olur. Sonuçta herkesin oyun stili farklı. O kadar para verip bir de beğenmezsen kötü olur. Son olarak bu tahtaya alıştıktan sonra kendime özgüvenim de arttı. Önceden pısırık pısırık sadece blok yapardım bh'den artık çok rahat spin çekebiliyorum oyuna hakim olabiliyorum. Tahtaya alışmak biraz zor ama alıştıktan sonra tahta oyununa çok katkıda bulunuyor hatalarını telafi edebiliyor. Ama tekrar diyorum ilk defa tavsiye de bulunuyorum her ne kadar 1 buçuk yıldır oynasam da bu tahtayla ve eğer imkanın varsa bizzat deneyip öyle almanı öneririm. Eğer bir hatam varsa arkadaşlar düzeltirse sevinirim.
  5. RosieSmith

    Turnuva

    Korkak oynama asla. Eğer bir kere korkup kendini çekersen maçı kaybedersin. Rakibin senden güçlü olsa bile korkup blok yapayım, keseyim dersen adam her topa spin atar ve böyle 1-2 sayı alırsa maçdan kopmaya başlarsın. O yüzden rakip iyi olsa bile her fırsatı değerlendirmeye çalış. Motivasyonunu yüksek tutmaya çalış. Ayrıca çok sevdiğim bir söz vardır onuda söyleyeyim; Kaybettiğinizde değil, vazgeçtiğinizde yenilirsiniz. Şimdiden başarılar. ;)
  6. Tahmin edeyim hemen. Bora Dileri. :)
  7. Herkese merhaba. Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir kullandığım raketimin lastiklerini değiştiricem. Bu zamana kadar forehandde DHS Hurricane 3 NEO 2.15mm backhandde ise Andro Hexer Duro 1.9mm ile oynadım. Forehandde H3 NEO'dan çok memnunum ama artık üstünde yapışkanlığa dair hiç bir şey kalmadı sizinde tahmin edebileceğiniz gibi. Çok sık antrenman yapıyorum bu yüzden daha ilk aylardan gitmişti yapışkanlığı ama malum öğrenci adamız değiştiremedim lastiği. Şimdi üniversiteler arası Türkiye Şampiyonasına gidicez ve değiştirmeyi düşünüyorum artık. Bu tahta üstüne çin lastiği gider mi, fırçalamaya uygun bir tahta mı bunları bilmeden H3 NEO almıştım ilk başta ve memnun kaldım açıkcası. Hexer Duro'yu ise Vega Europa o zaman için stoklarda olmadığı için aceleyle hiç bir yorum okumadan almıştım bu yüzden 1.9mm almıştım kontrolü kolay olsun diye ve ondanda memnun kaldım. Tekrar H3 NEO almak istiyorum ama çok sık lastik alan birisi olmadığım için ilk aylar gayet güzel oluyor fakat sonrasında sert, yapışkansız, çok yavaş, odun gibi bir lastik oluyor. Bu yüzden değiştirmek istiyorum. Buna uygun olarak hem fırçalamaya yaktın hem çok sert olmayan bir lastik istiyorum. Biraz araştırdım ve Tibhar Aurus'u düşündüm forehand için. Backhande gelicek olursak Vega Europa çok istiyordum hem kontrollü, hem hızı gayet yeterli olduğu için ama Hexer Duro'dan memnun kaldım. Sizce değiştirsem bana bir katkısı olur mu Vega Europa'nın? Bu arada tahtamdan çok memnunum o yüzden buna en uygun lastiklerle bir ömür oynuyabilirim. :) Kafamda bir yerlerde birde Boost TP var ama artık yeni nesil bir çok lastik çıktı diye karar veremiyorum bu konuda hele Aurus ile TP'yi karşılaştırdığımda benim gönlüm Aurus'dan yana oluyor bu zamana kadar hiç oynamamış olsamda. :) Oyun stilime gelirsek H3 NEO'dan da anlaşılacağı gibi forehandden sürekli spin çekmeye çalışıyorum ilk fırsatta. Genelde bazen kendimi kaybedip masadan açılıyorum biraz bu sefer lastik yavaş kalıyor. Backhandden servis karşılamada olabildiğince açmaya çalışıyorum topu. Keserek karşılamayı zorda kalırsam yapıyorum. Genelde fırsat bulursam şut atıyorum backhandden onun dışında spin çekiyorum. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
  8. En son verilen tarih bu sanırım. Geçen ayın 30'unda gördüm üniversiteye yollanan belgeyi. 13 Ocak yazıyordu. Yazdığım numaralardan birisini ararsanız daha net bir bilgi alabilirsiniz. :)
  9. Herkese merhaba. 2. Kademe antrenörlük kursu 13 Ocak'ta Çanakkale'de başlıyor ve sanırım 29 Ocak'ta bitecek. Daha detaylı bilgi almak için: 0546 476 75 84 / 0507 958 45 84 numaralı telefonları arayabilirsiniz. Müracaatlar 5 Ocak'ta bitecek diye duydum. Bu yüzden katılmak isterseniz en azından hemen arayıp bilgi alabilirsiniz. Ben de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde okumakta olan birisiyim. Bu yüzden tam bir bilgim yok. Sadece yardımcı olmak istedim. Herkese iyi forumlar. :)
  10. Herkese merhaba.. Stiga Hybrid Wood tahta üstüne backhand için bir lastik arıyorum.. Forehandde DHS H3 Neo kullanıcam.. Buna uygun olacak şekilde, gelen servislere rahatça spin verebileceğim, kontrollü, topu iyi tutan bir lastik arıyorum.. Oyunun çoğunu forehandime almak istiyorum.. Backhandde rahatça servis karşılamak istiyorum.. Stiga Almana lastiğini denedim bir arkadaşımda hiç alışamadım o tarz bir lastik olmasa iyi olur, çokta yumuşak Avrupa tarzı bir lastikte olmasın istiyorum.. Yüzeyi iyi top tutsun, topu hissedebileyim ve rahatça oyunu yönlendirebileyim istiyorum.. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim..
  11. Her ne kadar burda bir çok tecrübeli arkadaş varken bana konuşmak düşmese de ilk kombinasyon için Hybrid Wood , OFF+ seviyesi tahtalar hevesden başka bir şey değil.. Kendimden biliyorum ilk tahtam DHS CW-C Carbon'du.. Ben elimi oynatmıyordum.. Top gelip rakete çarpıp kendisi uçuyordu direk üstelik masaya bile çarpmıyordu direk dışarı gidiyordu.. Ve senin yazdığın tahtalar en hızlı tahtalar arasında.. Hele birde Tenergy 2.1mm demişsin üstüne.. Bu kombinasyonu kaç yıldır masa tenisi oynayanlar bile kolayca kullanamaz.. Kısacası bu hevesini bir kenara bırak.. Al kendine bir tane ALL+ yada OFF- bir tahta.. Üstüne tak 1.8mm yumuşak 2 tane lastik.. Bak keyfine.. Her ne kadar senelerdir oynasan bile hazır raketle kombinasyon arasında dağlar kadar fark var.. Yanlış bir şey dediysem tecrübeli arkadaşlarımız düzeltirse sevinirim.. İyi çalışmalar..
  12. Merhaba arkadaşlar.. Liseden bir arkadaşım ilk defa kombinasyon bir raket satın alıcak.. Bu konuda benden yardım istedi.. Bu zamana kadar genelde oynadığı en iyi raket okuldaki Butterfly'ın hazır ALL+ Control raketiydi.. Üstünde Addoy lastikler vardı sanırım Butterfly'ın.. Bende size danışmak istedim.. Arkadaşımın belli bir oyun stili yok.. Yani teknikleri falan tam bilmiyor hiç profesyonel birisinden öğrenmedi oynamayı.. Forehandden genelde şut çeker sürekli.. Arada spin atar.. Backhandden gelen servisleri keser / iterek geri yollar yada açmaya çalışır.. Havadan top gelirse backhand'den şut çeker, azda olsa spin atar.. Genelde oyunu forehandde oynar.. Bu oyun stili çerçevesinde fiyat aralığı olarak 150-250 TL arası belirledi.. Şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.. :)
  13. Doğum gününüz kutlu olsun Tufan hocam.. Nice mutlu yıllara.. :) Facebook'tan kutlamıştım zaten fakat burdan da yazayım.. :) Onur Kara
  14. Peki o zaman Maze tahta mı kullanmıyorum yine ? Samsonov ile devam etmem daha iyi mi olur ? Birde kalınlık olarak nasıl bir tercih yapayım ? Özellikle H3 Neo'yu kaç mm alayım ? Backhand için Barracuda 1.8mm yeterli olur mu ? Yoksa 2.0mm mi alayım ?
  15. Peki böyle nasıl olur o zaman.. Tahta : Tibhar Samsonov Alpha Forehand : DHS H3 Neo Backhand : Barracuda Forehande H3 Neo yazmamın sebebi daha çok spin.. Bu arada Barracuda backhandde nasıl olur ? Servis karşılarken zorlanır mıyım spinli olduğundan dolayı lastik biraz.. Bu arada elimde Michael Maze tahtada var hazır.. Onu da kullanabilirim.. Hem hızlı hem de kontrollü bir tahta.. Onuda lastiklerle bu kullansam uyumlu olurlar mı ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..