Jump to content
Masatenisi.org Forum

beşyüziki

Üyeler
  • İçerik sayısı

    483
  • Kayıt Tarihi

  • Kazandığı gün sayısı

    79

beşyüziki en son 5 Mart tarihinde kazandı

En beğenilen içerik seçildi

1 Takipçi

beşyüziki Hakkında

Profil Bilgisi

  • Cinsiyet:
    Söylemiyorum

Yakınlardaki profil ziyaretçileri

3.149 profil görüntüleme

beşyüziki Kullanıcısının Başarımları

Üye

Üye (5/5)

214

Topluluk Puanı

  1. Bazıları süngersiz uzun pütür( Manika Batra, Grass D-Techs ) ve forhendlerinde Tenergy varyasyonları kullanıyor. Bazıları da süngerli, sürtünmesiz anti kullanıyor...Hepsi masaya yakın oynuyorlar. Ayhika, forhendinde kısa pütür kullanıyor; bekhendi sürtünmesiz anti.Yukarıdaki Sun Yingsha maç videosunun fotoğrafında da kısa pütürü ( belki Dr. N-Killer ) görünüyor.
  2. beşyüziki

    Sözcükler

    Sayın smetmust91, Takdir edersiniz ki, forumda, bu bölümün başlığı ''Sohbet ve Diğer Konular'' ...Üyelerin, Masa Tenisi özelinde olmayan içeriklerde de sohbet ve paylaşımlarda bulunabilmesi için tahsis edilmiş bir alan...Herhalde böyle olduğundan bihabersiniz. Dünya Şampiyonası gibi çok önemli, binlerce insanın izlediği bir etkinliği irdelemek için, forumda pek çok alanın olduğu malum. Eğer bu sizin için böyle değil, sizin için geçerli değilse, lütfen bunu belirtiniz. Dünya Şampiyonasını da birkaç gündür heyecanla izliyorum. Şayet Şampiyonanın irdelenmesini istiyorsanız, size, önden buyurup, irdelemeler bayraktarlığı yapmayı öneriyorum. İrdeleyiniz, irdeleyiniz, yokluğundan yakındığınız bir alanda, öncülüğü siz yapınız, alana önce siz katkıda bulununuz; haydi...Belki başka iştahlananlar da olur, onlar da irdeleme kervanına katılırlar. İrdelemelerinizi, bu, ''Sohbet ve Diğer Konular'' bölümünde yapmanızda dahi bir sakınca görmediğimi, ötesinin, moderatörlerin alanına giren bir konu olduğunu ifade etmek isterim.
  3. beşyüziki

    Sözcükler

    Ooo Sayın bellek, Hoş gelmişsiniz. Bu minik sürpriz için teşekkür ederim. Doğrusu, yazılarınız hakkında yaptığınız ''İncir çekirdeğini bile doldurmayan'' yorumunuzun, kişisel gözlem ve algılarımla uyum içinde olmadığı, bunun yerinde bulunmadığı kanaatinde olduğumu ifade etmek isterim. Neyse kanaat manaat bırakalım şimdi bu edebi salataları da, geçin Sayın bellek, geçin ,geçin! buyurmaz mısınız?.. Sobayı henüz yaktımdı. Çayımız da birazdan demlenmiş olur. Kabuklarını dolduran, iki de tek kestanem var idi. Şimdi onları çizer, kavurur, bir yandan sizden, ekipman dünyasındaki en son gelişme ve haberleri dinler iken, sıcak sıcak çay eşliğinde gömeriz.
  4. https://www.masatenisi.com/donic-combo-exclusive-masa-tenisi-raketi
  5. Sayın 3N3S01, Sualiniz, görüntüye ehemmiyet verip, raketinizle yalnızca siz oynayacağınız halde, başkalarının değerlendirmelerinin sizin için önemli olduğu izlenimi uyandırıyor. ''Makbul'' sözcüğünü kullanışınız bunu kabbak gibi görünür kılıyor. Diğerlerinin görüşü, bazı durumlarda, bazen, geçerliymiş gibi görünebilir. Onları elimizin tersiyle itmiyoruz elbet. Yaptığınız ''makbul'' olmayabilir, diğerlerince makbul olmayabilir. Veya tersidir; makbuldür, lakin size uygun değildir. Bunu onlar için değil, kendiniz için yapma durumunda oluşunuzu gözden yitirmeyiniz. Ne de olsa, dünya kupasını onlar değil, siz kaldıracaksınız. Raketinizin biraz yıpranmış olmasının oyununuzu etkilediği kanaatindeyseniz, veya belki maça çıkabilmek için gereken efsafta değildir ( kuralları okuyunuz, uyunuz ), o vakit , takdir edersiniz ki, yapılacak olan tabak gibi ortadadır. Ya da belki, hesaplı bir kombo edinmek... İleride, bu iş için gereken cukka da sağlamlaştığında, daha kaliteli ekipmana geçebilirsiniz. Ancak, derhal geçmek isteyen, zihninize uymayınız, onun kıvranmalarının sizi yoldan çıkarmasına kat'iyyetle mahal vermeyiniz...
  6. Sayın 3N3S01, Genç, yaşlı, pek çok ve düzeyden oyuncuların gidip geldiği yerlere ki, bunlar, ekseriyetle kulüplerdir. İşte, oralara gidiniz. Buralarda gözleyiniz, oynayınız, dinleyiniz, topa bakınız. Böylelikle, uzun sayılmayacak bir vadede (başlarken daha da hızlıdır ) öğreneceklerinize, inanın şaşıracaksınız. Biraz cemiyette pişiniz; çeşitlemeleri görünüz; bir müddet sonra, yukardaki sualinizin cevabını alacak kıvama gelmiş olacaksınız. Sayın 3N3S01, İnternetteki harflerin, sözcüklerin, resimlerin ve kavramların, ''şey''ler yerine kullanıldığını, onlar olmadıklarını, aralarında hiçbir ilgi bile olmadığını, daima hatırlayınız ve bunları ayrımsayınız. Masa tenisini ''şey''ler ( mesela top, vücudumuz, kaslarımız, masa, salon, ışık ) ve onların duyumsanmaları ile oynadığımızı, onda bulduğumuz lezzetin kaynağının da burada olduğunu unutmayınız. Sabırlı olursanız, 20, belki 30 yıl sonra belki bir bakışta, hangi tahtanın uzun vadede kullanılabileceğini, hatta arada belki bunu nasıl yaptığınızı da anlayabileceksiniz. Fakat sabırlı olmazsanız, bu hale gelemezsiniz. Sabırlı olmak da, deneyimime göre, sabırlı olarak, sabır süreçlerinin çeşitli merhalelerini yaşayarak olur.
  7. Sayın berhan batu, tam mı olur? Neyin tam olacağını da izah edip, gönderinize iliştirirseniz, bencileyin kenardan seyredenlerden de nasiplenecekler olması gayet muhtemel görünüyor. Hele bir de buna, şayet Sayın 3N3S01, önerdiğiniz lasdikler ve tahtanın kendisinin ihtiyacını gidermediğini beyan ettiğinde, ücretlerini de kendiniz ödeyerek, vaziyyeti tazmin edeceğinizi eklerseniz tadından yenmez.
  8. Sayın nzell, ''Talihsiz'', sizin yorumunuz. Böyle bir olayın ( bilek çatlaması ) yaşanışını ''talihli'' addetmek de pekala mümkün. Oysa olay ne ''talihli'' ne de ''talihsiz''dir; o, yalnızca olduğu gibidir. Karate çalışanlar, ağaçlara, Makiwara'lara, taşlara, kemiklere vura vura el eklemlerinde mikro çatlaklar oluştururlar. Sonra bu çatlaklar iyileşirken, daha da kalınlaşarak dolar. sonra bu ameliye müteakip kerreler tekrar edilir ve dahi bir vadede el, kalınlaşır, güçlenir. Şimdi, vakt-i zamanında onu çatlatmış olan şiddette vurmak, bu yeni halinde onu çatlatmaz, kırmaz. Yoga çalışanlar, yoga pozlarını yapma ve o pozlarda kalma yolunda yoga duruşları ( asanalar )vesilesiyle kas ve bağlarını mikro mikro yırtarlar da, onlar daha kalınlaşıp, uzayarak ( bir manada güçlenip, esnekleşerek ) iyileşirler. Yüzyirmi derece ancak açılan bacaklar, şimdi yüzseksen derece açılabilmektedirler. Yani, kası yolu yordamınca yırt, kemikleri azar azar çatlat, iyileşsin, uzasın, kalınlaşsın sen de güçlen yöntemi, yolu. Güçlenince gayrı acısı seni etkilemez. Umarım iyileşme süreciniz, bu yolda, size has keşifler yapmanıza vesile olur.
  9. Sayın nzell, 1,5 ay kımıldamadan kalan çatlak bölgesi civarında, bu süre zarfında zayıflamalar vücuda gelecek, yeniden oynamaya başladığınızda da bu zayıflamalar oyununuza tesir edecektir. Lakin iyi haber, durumu kabullenip oynamayı sürdürdükçe, vücudunuz yavaş yavaş kendine yeni ayarlar çekecek, o bölgedeki kaslarınız yavaş yavaş güçlenecektir ve evet, elinizi neredeyse eskisi gibi kullanabileceksiniz. Sol kolum aynı bölgede, iki kez kırıldı. Alçıda kaldı. Alçı çıkınca kolumun kalınlığı, kabaca, yarıya inmişti. İlk başta bu yeni hal beni ürkütmüş, yeise gark etmişdi. Ancak zamanla kolum kalınlaştı; şimdi iki kolum da aynı kalınlıkta. Bu, bedenimde , kendi kendini düzenleyen özellikleri ilk canlı tecrübe edişimdi. Hiçbir şeye karışmadım. Evet, nekahat süresince zaman zaman sinire kesiyor, bazen de yeise gark oluyordum ama böyle böyle iyileşme oluştu. Bu süre zarfında erken yatarak, bol ve düzenli uyuyarak, içki sigara vb. kullanmayarak, paça çorbası içişlerini biraz arttırarak, ekmeğinize güzel bir yağ sürmüş olursunuz. Masa tenisi oynayamayacağınız süreden, başka, yaratıcı bir ameliyede kullanmak için pekala istifade edebilirsiniz. Kendiniz için bunun ne olduğunu bulmak da elbette size düşüyor. Sevdiğiniz bir alanda kitaplar okumak, filimler seyretmek, belki bir dil öğrenmeye başlamak, resim yapmak, yazmak, bilmiyorum..Ama bu uğraşlardan hiçbirinden masa tenisi oynamak kadar lezzet bulamayacağınızı tahmin etmekte zorlanmıyorum. Biraz sabır...
  10. Sayın 3N3S01, Oyununuzu görmediğimden, her hangi bir öneride bulunamayacağım. Kombo raket hevesinizi ise takdir edemeyeceğim. Evvela, yüzeyi topu tutmayan, nispeten kabak, sipinkssiz, topu atmayan raketlerle çalışıp, sipinkslerinizi onlarla geliştirip, raketinizi sonra yükseltiniz. Sizi temin ederim; elde edeceğiniz verim karşısında şapkanız uçacaktır. Tersini, milyonlarca hevesli denedi; deniyorlar. Lakin yaptıkları, istisnasız, hepsi de, içtikçe kişiyi daha da susatan, hüsran ve hayalkırıklığı kokteylinden yudumlamaktan başka bir şey değil.
  11. Sayın 3N3S01, Eminseniz, takdir edeceksinizdir ki, temellerinizi, işi bilen, profesyonel bir antrenörün katkısıyla inşa etmeniz menfaatiniz icabıdır. İlaveten, burada söz konusu olan yalnızca sizin menfaatiniz değil, muhtemelen doğru dürüst bir oyuncuya kavuşup, onunla oynama imkanını elde edecek, daha da genç ( ve yaşlı ) oyunculardır da.
  12. Sayın 3N3S01, Oyununuzu görmediğimden, herhangi bir öneride bulunmak doğru gelmiyor. Ancak, yazdıklarınızın bende bıraktığı intiba o ki, bırakınız orta seviye bir oyuncu olmayı, henüz başlangıç seviyesinde bile olmayan bir oyuncusunuz. Önce masa tenisini doğru dürüst öğrenmek isteyip istemediğinize kendi içinizde bir bakınız. Bu öğreniş, hayallerinizde kolayca ele geçirilebilecek bir şey gibi görünse de, öyle hop! diye elde edilecek birşey değildir. Sabırla, tekrar tekrar çalışmayı gerektirir. Eğer bunda kararlıysanız, bu konuda gerekenleri yapmalısınız. Gerekenleri yapmayacak veya yapamayacaksanız, bunun ayrımına derhal varınız. Yapamayacaksanız, yapamayacaksınızdır. Bunda yanlış bir şey yoktur. Yapacaksanız da işe dört elle sarılmanız, kaynamanız gerekir. Ilık olmaz. Yapacaksanız, bir temeliniz olması gerekir. Bir kulüpte veya spor salonunda, kendinize profesyonel bir antrenör bulup, onunla, kaynayarak, temel çalışmalar yapmanız gerekir. Yeterince çalıştıktan sonra, onun üzerine bir şeyler belki bina edilebilir. Raket, kombo veya lastik mastik bu süreçte kolayca halledilebilir; asl olan o değildir, aslolan, açıkyüreklilikle ve severek çalışmanızdır. O vakit ilerde, belki bir gün orta seviye bir oyuncu olabilirsiniz.
  13. Sayın ryangosling, Kanaatim o ki, bu sualleri siz cevaplamalısınız. Haa, diyebilirsiniz ki: ben cevaplayabilsem ya da cevaplamak istesem size sorar mıydım?..Sorar mıydınız sormaz mıydınız orasını da, o kadarını da siz bileceksiniz artık, Sayın ryangosling. Aynı değiliz. Etimiz, kemiğimiz, herşeyimiz farklı. Herkes eşsizdir, biriciktir. Mukayeseyi nasıl yapacaksınız? Duyumsamaları, yaşadıklarının, hayatın, onda bıraktığı izler, kişiden kişiye değişiklik gösterir; hepsi eşsizdir. Aynı değiliz; bir fabrika bandında, ardarda dizilmiş, gelip geçmekte olan, aynı kalıptan çıkma, tıpatıp bir örnek ürünler olsaydık, o vakit öneri ve suallerinizin ( kendiminkilerin de); nazarımda bir kıymeti olacak, dahası, geribildirimlerimin size de bir faydası olabileceği kanaatine sahip olabilecektim; ama böyle bir kanaate sahip değilim. Faydasız...Zihnimiz, düşünürken, kendimiz ve diğerlerini bir örnek imiş gibi ele alıp, öyle işlem yapsa da, a be değil midir bu işlem hakikatten kopuk? Şurası muhakkak ki, ihtiyacımız, hakikiliği nispetinde giderilebilecektir. Şüphesiz, gerçek ihtiyacınız, onun miktarı, yoğunluğu, sizinkidir. Onu en yakın olarak, içeriden, siz bilebilirsiniz; ben ya da dışınızdaki herhangi biri değil. Hakikatle temasınız, kendinizle kurduğunuz ilişki ile başlar, sonra kendinizden, bulunduğunuz noktadan etrafa yayılmaya başlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..